Bolsward - Marne 65-67
Bolsward - Bouwbegeleiding Nieuwmarkt 10
Bolsward - 't Houckemaland 2
Gerealiseerde projecten
Hauw Vast
Hauw Vast » Bouwkundig advies

Bouwkundig advies


Welkom op de website van Hauw Vast.
Hauw Vast is een bouwkundig adviesbureau die particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen ondersteunt en adviseert in noord Nederland.

 

Onze disciplines omvatten:Bolwerkplein 8
 

 • bouwkundige taxaties 
 • onderhoudadvies
 • verbouwadvies en nieuwbouwadvies
 • gebouwenbeheer
 • bouwbegeleiding
 • bouwkundig tekenwerk
 • projectontwikkeling
 • bemiddeling in geschillen.

 

 

Met meer dan 20 jaar ervaring in de bouwnijverheid kunnen wij onze kennis en ervaring direct met onze opdrachtgevers uitwisselen en in elke fase van het bouwproces alternatieven aandragen.
Doordat wij flexibel zijn, en ons goed kunnen inleven in de wensen van de klant, kunt u van ons een hoogwaardig product verwachten. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Onze doelstelling is onze opdrachtgevers te voorzien van betrouwbare bouwkundige adviezen, en het geven van alternatieven die leiden tot het haalbaar maken van een project. In deze adviezen staan de wensen van onze opdrachtgever altijd centraal.


Of het nu om een nog te ontwikkelen moderne villa gaat of een verbouwing van een authentiek stadspand, voor alle ontwerp- en bouwkundige tekeningen kunt u bij ons terecht.
Wij kunnen het complete project voor u begeleiden, van idee tot oplevering.

Op onze website vindt u informatie over de verschillende adviezen waar wij u mee van dienst kunnen zijn.

 

Indien u nog vragen heeft kunt u ons het beste even bellen of mailen, dan kunnen we u direct helpen.
U kunt ons bereiken op 06-57310344 of via de mail info@hauwvast.nl


Onderhoud advies


Regelmatig onderhoud aan een object is heel belangrijk. Dit blijft er echter meestal bij. Alleen het zichtbare achterstallig onderhoud wordt meestal op korte termijn uitgevoerd. Er kunnen ook verborgen gebreken zijn die niet zichtbaar zijn en op korte en lange termijn grote financiële gevolgen voor u kunnen hebben.

 

Onze onderhoudsplanning bevat een gedetailleerde opsomming en onderzoek van alle onderdelen van uw woning, bedrijfspand of schoolgebouw of welk ander pand dan ook, die onderhoud vereisen. Op basis van een uitgebreid onderzoek ter plaatste wordt er vastgesteld wat de status is en welke onderdelen op welk moment onderhoud nodig hebben of vervangen dienen te worden. Tevens wordt op basis van de situatie vastgesteld in welke frequentie elk onderdeel onderhoud nodig heeft. Al deze gegevens worden in het onderhoudsrapport vermeld met een duidelijke berekening van de te verwachten kosten over de komende jaren. Vervolgens wordt er een jaarlijkse financiële reservering gegenereerd die voldoende is om aan de onderhoudsverplichtingen te kunnen voldoen. Zodoende kunt u de middelen reserveren om het geplande onderhoud uit te voeren zodat u niet voor onverwachte uitgavenposten komt te staan op het gebied van onderhoud.


 
De kapitalisatie welke standaard bij elke MOP wordt geleverd kan tevens worden gebruikt om de hoogte van het reservefonds te bepalen, welke u als Vereniging van Eigenaars VvE verplicht bent per 1 mei 2008 (uiterlijk) op orde te hebben.

 

Om er voor te zorgen dat uw onderhoudsplan actueel blijft, is het mogelijk jaarlijks een update te maken. Hierdoor wordt uw onderhoudsplan steeds opnieuw geactualiseerd. Eventuele mee- of tegenvallers op het gebied van het onderhoud worden dan verwerkt zodat u met een vrij stabiele reservering rekening kunt houden. De gegevens van het onderhoudsplan worden vastgelegd in het onderhoudsrapport, zodat u bij vragen altijd bij ons terecht kunt.

 

U kunt ook bij ons terecht voor mondeling onderhoudsadvies. Dit houdt in dat wij bij u langskomen en samen met u het achterstallig onderhoud ter plaatse beoordelen en inventariseren, wij kunnen u dan meteen adviseren hoe u dit het beste kunt aanpakken. Wij maken hier dan geen onderhoudsrapport van. Indien u dit wel wenst is dat natuurlijk altijd mogelijk.

 

Voor het onderhoud aan uw bestaande gebouwen kunnen wij de volgende werkzaamheden voor u verrichten:

 

 • Het inventariseren van onderhoudsgevoelige elementen. Eventueel aan de hand van bestek en tekeningen.
 • Het inspecteren van uw gebouwen t.b.v. onderhoudsprognoses. 
 • Het maken van de onderhoudsprognose. 
 • Het maken van voorstellen van onderhoud aan de betreffende onderdelen. 
 • Het opvragen van de offertes. 
 • Het vergelijken van de offertes. 
 • Het voorstellen van de gunningen. 
 • Het verzorgen van de opdrachten. 
 • Het toezicht houden op de uitvoering van de werkzaamheden